Vrijwilligerswerk in Afrika: Ethiopië - Allerlei in Afrika

Kom vrijwilligerswerk doen in Afrika - Ethiopië


Wil je vrijwilligerswerk doen met achtergrond of interesse in het onderwijs, bouw, ict, administratieve of communicatie/marketing kant? Kom dan naar Ethiopië! Op allerlei manier kun je jouw ervaring inzetten.
Land: Ethiopië in Oost Afrika
Bijzonder: kleinschalige projecten met grote behoefte aan ontwikkeling
Hoe: allerlei mogelijkheden, vanaf 1 persoon
Duur: vanaf drie weken tot een jaar
Seizoen: hele jaar door
Fair? structurele bijdrage aan de ontwikkeling van kleine lokale organisaties en de bevolking

Welke kennis zet jij in als vrijwilliger in Ethiopië

De meeste projecten hebben te maken met vrijwilligerswerk in business development, sociale ondersteuning, educatie of praktische hulp. Op dit moment is er een concrete samenwerking met diverse lokale projecten, die op verschillende gebieden hulp kunnen gebruiken. Laat weten wat jouw achtergrond is en wij zoeken het project dat bij je past.

Maar ze hebben ook vrijwilligerswerk voor het verder optimaliseren van hun administratie en te helpen met het bouwen van een nieuw huis voor de kinderen. Daarnaast hebben ze een Tuktuk die opgeknapt en gerepareerd moet worden en willen ze advies hoe deze in te zetten voor meer bekendheid. Dus ook als je een achtergrond hebt in marketing, administratie, bedrijfskunde of gewoon handig bent, dan is er voor jou genoeg vrijwilligerswerk bij dit project in Ethiopië.


Ervaringen van reizigers/ vrijwilligers

Natuurlijk willen we jullie de geweldige verhalen van onze voorgaande reizigers niet onthouden. Hieronder een aantal bijzonder moment uit vrijwilligerswerk in Ethiopië:

Vrijwilligerswerk bij een Afrikaans project is heel bijzonder, maar ik wil wel graag echt iets kunnen doen. Fair2 is anders dan veel andere organisaties, ze kijken waar je goed in bent en hoe je daarmee kunt bijdragen aan een lokaal vraagstuk. Zo ben ik ruim 3 weken aan de slag gegaan in Ethiopië en heb 100 kleine goede doelen aan een database geholpen. Nu kunnen ze hun administratie weer digitaal bijhouden. Vooral de hartelijkheid van mensen blijft me altijd bij.

  • Frank -