Vrijwilligerswerk Dieren in Azië

Vrijwilligerswerk met dieren in Thailand


Net als in andere landen, worden ook in Thailand dieren mishandeld of uitgebuit. Het project WFFT zet zich in voor deze dieren om hen een veilige plaats te geven, te verzorgen en indien nodig hen medisch te behandelen. Als vrijwilliger kun je het project en de dieren helpen.
Land: Thailand in zuidoost Azië, project is ten zuidwesten van Bangkok
Bijzonder: verzorg grote en kleine tropische dieren en help tegen dierenmishandeling
Hoe: als vrijwilliger op het project WFFT, vanuit Petchaburi, ten zuidwesten van Bangkok
Duur: vanaf 1 week tot en met een half jaar
Seizoen: hele jaar door kun je hier terecht
Fair? help tegen dierenmishandeling in Thailand en zorg dat kwetsbare dieren weer een goed leven krijgen

Help als vrijwilliger met dieren in Thailand

In 2001 is het Wildlife Rescue Centre in Thailand gestart door de Nederlander Edwin Wiek. Het centrum geeft onderdak aan een groot aantal verschillende wilde dieren. Een aantal van hen blijft voor een korte periode, terwijl andere de rest van hun leven hier blijven. Het centrum is de perfecte plek voor vrijwilligerswerk met dieren in het buitenland. Als vrijwilliger ga je aan de slag met de dieren en help je mee om dieren te redden uit mishandeling.


Dagelijkse activiteiten in het centrum

Het centrum werkt in de dagelijkse praktijk met verschillende doelen. Vrijwilligers werken mee aan deze doelen, met de volgende activiteiten:

• Rehabilitatie van gevangen wilde dieren. Het centrum biedt hen een veilige omgeving, zo dicht mogelijk bij de natuur en zorgt voor de best mogelijke zorg. Vrijwilligers doen veel in die zorg voor de dieren.
• Campagne voeren tegen alle vormen van dierenmishandeling en exploitatie in Thailand. Bijvoorbeeld werken aan beëindiging van de illegale handel in huisdieren en mensen ontmoedigen wilde dieren als huisdier te houden.
• Diergeneeskundige hulp aan een zieke of gewonde dieren.
• Voorlichting van zowel plaatselijke bevolking (vooral kinderen) als toeristen. Een van de belangrijkste onderdelen van natuurbescherming is de voorlichting van lokale gemeenschappen en bewustmaking van de toeristen, die vaak onbedoeld de exploitatie van wilde dieren creëren. Het project laat de gevolgen van menselijke daden inzien om zo de gewoonten en houding ten opzichte van dieren te veranderen.
• Opzetten van nieuwe projecten in bescherming, rehabilitatie van van wilde dieren.
• Rehabilitatie van wilde dieren en hen terugplaatsen in het wild indien mogelijk. Zo draag je bij aan het voorkomen van uitsterven van rassen.


Praktische informatie

HOE LANG KAN JE GAAN?
Je kunt naar het Wildlife Rescue Centre van 1 week tot en meet 6 maanden. Wil je meerdere maanden gaan, overleg dat dan met ons.

WANNEER KAN JE GAAN?
Je kunt vertrekken wanneer je wilt. Op elke dag van de week kun je aankomen

HOE IS DE BEGELEIDING?
Je wordt ter plaatse begeleid door de staf van het project, die zelf ook meewerkt.

WAT ZIJN DE VOORWAARDEN VOOR HET PROJECT?

  • Een goede lichamelijke conditie en om kunnen gaan met een warm en vochtige klimaat.
  • Engels spreken.
  • 18 jaar of ouder zijn.
  • Bij willen dragen aan dierenwelzijn en natuurbehoud met een positieve en praktische houding.

WAAR VERBLIJF JE?
Je verblijft op het project, in eenvoudige bungalows van het Wildlife Rescue Centre. Elke bungalow heeft een eigen toilet en douche met twee of drie bedden. Je deelt een bungalow met anderen. Er is een grote keuken in het vrijwilligershuis voor het maken van ontbijt en warme dranken. Lunch en diner worden klaargemaakt en eet je met elkaar. Het verblijf is eenvoudig en we verwachten dat je zelf meehelpt met huishoudelijke taken en het bijhouden van de vrijwilligershuis.

ZIJN ER OOK ANDERE VRIJWILLIGERS?
Meestal zijn er andere vrijwilligers of (dag)toeristen. Bovendien is de lokale en internationale begeleiding altijd aanwezig.