Lesgeven op Birmese school in


Land:
Bijzonder:
Hoe:
Duur:
Seizoen:
Fair?

Lesgeven op de Birmese school in zuid Thailand

De Noord Andaman regio in zuid Thailand is de thuisbasis van een grote groep Birmese migranten. Zij komen al jaren naar Thailand, op de vlucht voor het regime van hun thuisland of met de hoop op een beter leven. Birmese kinderen hebben helaas niet dezelfde rechten als Thaise kinderen en daarom kunnen ze niet naar de gewone Thaise scholen. Vaak moeten ze zelfs hun ouders helpen om inkomsten te krijgen.

Fair2 werkt daarom in deze regio met een project dat Birmese kinderen een kans op een betere toekomst biedt, door hen naar school te laten gaan. Om dit te kunnen blijven doen, zetten vrijwilligers zich in.


Hoe kun jij bijdragen?

Het Birmese leercentrum zet zich in om onderwijs te geven aan kinderen die dit niet krijgen. De toegewijde medewerkers geven taallessen in Thais, Birmees en Engels. Ook bieden ze een breed scala aan onderwerpen zoals wiskunde, aardrijkskunde, kunst, muziek en sport. Het personeel werkt hard om interessante en boeiende lessen te leveren met zeer beperkte middelen. Ze helpen de kinderen bovendien om hun zelfvertrouwen op te bouwen en vaardigheden te ontwikkelen voor de toekomst.

Vrijwilligers met onderwijservaring zijn zeer welkom. Je kunt je vaardigheden delen met de docenten zodat ze meer leren over methoden en de praktijk in andere landen. Ook als je geen ervaring hebt in lesgeven, maar wel goed bent in het omgaan met kinderen, wordt je hulp gewaardeerd door de leerkrachten en kinderen!
Je kunt helpen de kinderen bezig en actief te houden, te helpen met Engelse les of andere lessen waar je goed in bent.


Dagelijkse activiteiten

Je dag begint om ongeveer zeven uur in de morgen. Dan komt de schoolbus je ophalen bij je verblijf. Daarvoor kun je even een ontbijt halen op de lokale markt in Kuraburi. Elke dag begint met het hijsen van de Thaise vlag en het zingen van het Thaise volkslied. Daarna beginnen de lessen, zoals Engels of bij de jongeren andere activiteiten. De kinderen zijn ongeveer 4 tot en met 12 jaar oud. Als je goed bent in sport, muziek, kunst en handvaardigheid, laat het ons dan vooraf weten. Dit zijn vaak mooie manieren om te communiceren met de kinderen en vaak nieuwe onderwerpen voor de kinderen om te leren. De schooldag eindigt rond drie uur in de middag, waarna de schoolbus je weer terugbrengt naar je verblijf.


Praktische informatie

HOE LANG KAN IK GAAN?
Je kunt naar het Birmese leercentrum van 2 tot 8 weken. Wil je langer, overleg dat dan met ons.

WANNEER KAN IK GAAN?
Je kunt vertrekken wanneer je wilt. De enige beperking die er is, is dat het project gesloten is voor vrijwilligers van begin april tot en met de eerste helft van mei en de hele maand september. Wil je dan gaan, neem dan contact met ons op.

HOE IS DE BEGELEIDING?
Je wordt ter plaatse begeleid door de internationale staf van het project. Bovendien is er op de school zelf Engels sprekende begeleiding om je wegwijs te maken.

VOOR WELKE LEEFTIJDEN IS HET PROJECT?
Voor alle leeftijden vanaf 18 jaar. Wel is het verplicht om Engels te spreken.

WAAR VERBLIJF JE?
Je hebt een eigen kamer in een vrijwilligershuis in Kuraburi, niet ver van de school.

ZIJN ER OOK ANDERE VRIJWILLIGERS?
Meestal zijn er andere vrijwilligers, naast het project met de Birmese school, zijn er meer projecten. Op een van de projecten zijn altijd wel andere vrijwilligers. Bovendien is de internationale begeleiding altijd aanwezig.


Hoe kan ik me aanmelden?

Als je dit project interessant vindt, bel of mail ons dan om je aan te melden. We hebben de volgende gegevens van je nodig:

  • Je officiĆ«le naam zoals in het paspoort
  • Je huisadres
  • Weten hoe lang je wilt gaan en wanneer
  • Vernemen of je wilt dat we een offerte voor een vliegticket aanvragen

Daarna gaan we eerst met je in contact en zullen we je ook het volgende vragen op te sturen:
  • Een motivatiebrief in het Engels
  • Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
  • Eventuele diploma's indien relevant

Als we dat allemaal ontvangen hebben, maken je aanmelding rond en sturen we een factuur per mail. Daarna kun je je echt gaan voorbereiden op je vertrek.


Bekijk hier het filmpje over het project

https://youtu.be/xeaOCciE2aw