Met het gezin - vrijwilligerswerk in Ghana in Afrika


Op een bijzondere manier kunnen families het echte Ghanese leven leren kennen, meehelpen en spelen met de lokale bevolking. Dit is voor een gezin een ervaring om nooit meer te vergeten. In het weekend bezoeken jullie hoogtepunten in de prachtige omgeving: de Volta Region. Een unieke vorm van vakantie en iets bijdragen ineen.
Land: Ghana in West-Afrika
Bijzonder: Unieke combinatie van vrijwilligerswerk met het hele gezin
Hoe: mogelijk voor gezinnen/ouder-kind vanaf 2 personen
Duur: 15 dagen
Seizoen: het hele jaar door, startdatum in overleg
Fair? Je helpt de lokale bevolking met dagelijkse activiteiten en duurzame ontwikkelingen, door jouw kennis over te dragen en je handen uit de mouwen te steken.

Projectinformatie voor jouw vrijwilligerswerk in Afrika

Dit kleine dorpje is gevestigd aan de voet van Mount Afadjato, Ghana’s hoogste vrijstaande berg van zo’n 885 meter. In Liate Wote is veel te doen omdat het in een van de populaire gebieden van Ghana ligt. Mensen vinden het erg leuk om gezinnen mee te nemen in hun dagelijks leven. Je kunt hier verblijven in het community guesthouse of bij mensen thuis in een homestay. Afhankelijk waar de voorkeur naar uitgaat.
In het dorpje is van alles te doen, waar jullie als gezin mee kunnen draaien. En natuurlijk is er volop voetbal en speelplezier met de kinderen uit het dorp.


Het verblijf in Atsiekpoe

Atsiekpoe is een prachtig Ghanees dorpje, gelegen aan de oever van de Volta River. Jij en je familie verblijven in een kleinschalige lodge, die net buiten het dorpje aan de Volta rivier ligt: de Cashew Village Lodge. De lokale bevolking ontvangt jullie hier hartelijk. Jullie hebben hier genoeg ruimte voor jezelf en kunnen 's avonds genieten van de zonsondergang. Overdag werken jullie mee met dagelijkse activiteiten van de lokale bevolking en helpen bij duurzame ontwikkelingen.


Dag 1 & 2 - Aankomst

Jullie beginnen de reis in Accra op het vliegveld, waar jullie direct worden opgehaald en vlakbij eerst even kunnen acclimatiseren in een mooie lodge. De tweede dag hebben jullie tijd om Accra te verkennen en bereiden we jullie voor op het vrijwilligerswerk in Atsiekpoe.


Dag 3 t/m 7 - Liate Wote

In het dorpje is van alles te doen, waar jullie als gezin mee kunnen draaien. Zo kun je helpen in de tuin of met bouwen en schilderen, verbeteren van de toeristische voorzieningen en andere activiteiten om mensen meer inkomen te helpen genereren. Bovendien heeft het dorp een kleine overheidsschool waar kinderen vanaf hun peuter leeftijd naar school gaan. Zij krijgen simpele lessen in de lokale taal en in het Engels. Jullie kunnen daar bijvoorbeeld lessen Engels, wiskunde, kunstzinnige vorming en aardrijkskunde geven. En wat ook erg leuk is met de kinderen, is een sportdag organiseren of een Hollandse en Ghanese spellen dag. Zo wissel je op een spelende manier culturen uit.


Dag 7 t/m 9

In het weekend verkennen jullie de omgeving. Jullie vertrekken naar een dorpje aan de voet van Mount Afadjato, Ghana’s hoogst vrijstaande berg van zo’n 885 meter. Hier is van alles te doen en te zien. Je kunt naar de enorme watervallen, lekker zwemmen of genieten van de schoonheid. De berg beklimmen en het uitzicht bewonderen. Onderweg bezoek je een weverij en een prachtig apen reservaat. In Liate Wote komen ook vaak toeristen, een leuke plek om andere mensen te ontmoeten.


Dag 10 t/m 15 - Atsiekpoe

In Atsiekpoe en buurdorpen helpen jullie de lokale bevolking mee met diverse werkzaamheden:
1. Helpen op het land. Net aan de andere kant van de Volta River is een paddestoelen project, mango farm en er wordt honing gemaakt. Je kunt helpen met het proces en de verwerking van deze producten.
2. Activiteiten opzetten voor ecotoeristen en lokale gidsen hiervoor trainen.
3. Helpen bij het bouwen van extra voorzieningen bouwen in Atsiekpoe en de buurdorpen, zoals de eco-logde en de nabij gelegen basisschool.
Daarnaast is er volop ruimte om kennis te maken met de mensen, te spelen, voetballen met de kinderen en te helpen met activiteiten waar op dat moment behoefte aan is.


Voorbereiding op dit vrijwilligerswerk in Afrika

Wanneer je als vrijwilliger naar een land als Ghana in Afrika gaat, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Daarom organiseren wij altijd een voorbereidingsdag waar je andere vrijwilligers ontmoet en samen spreekt over je verwachtingen en de manier waarop je het best kunt bijdragen. Na je aanmelding ontvang je informatie over de plaats en dag.

Daarnaast sturen we je veel voorbereidende informatie, bijvoorbeeld over vaccinaties, visa, geld, telefoon en internet, maar ook wat je het best mee kunt nemen.