Vrijwilligerswerk buitenland

Vrijwilligerswerk in het buitenland met Fair2do

Fair2do is vrijwilligerswerk in het buitenland, bij projecten in Afrika en Azië. Anders dan bij andere organisaties zet je bij Fair2do je kennis en ervaring in op onze projecten. Vanuit je ervaring kun je namelijk nog meer betekenen voor mensen. Onze projecten zoeken kennis die jij in huis hebt en jij kunt gelijk zinvol aan de slag!

Fair2do verbindt vrijwilligers aan kleinschalige projecten in Afrika. We vragen wat mensen in ‘onze communities’ echt nodig hebben en wat jij kunt bieden, zo vinden we de beste match. Door jouw kennis te delen met lokale mensen, maak je samen (nieuwe) kennis.

Heb je altijd al een keer vrijwilligerswerk in het buitenland willen doen? Alleen, als stel of met het hele gezin? Neem dan contact met ons op. We zoeken samen het project waarbij je het meest kunt bijdragen. Je kunt al aan de slag als vrijwilliger vanaf 2 weken, op kleinschalige projecten of in communities, in verschillende landen.


Hoe fair doe je vrijwilligerswerk in het buitenland?

Over vrijwilligerswerk in het buitenland zijn diverse onderzoeken verschenen die aantonen dat onze goede bedoelingen niet altijd goed zijn voor de lokale bevolking. Met name kinderen en kwetsbare groepen kunnen de dupe zijn van goedbedoelde hulp als vrijwilliger in het buitenland.

Fair2 werkt daarom bewust niet met weeshuizen, omdat we niet kunnen garanderen dat dit geen schade oplevert voor de kinderen. Ook laten we alleen professionals intensief werken als vrijwilliger op projecten met kwetsbare groepen. Je kunt nog steeds genoeg betekenen en voldoende bijdragen, ook als je niet in de zorg, onderwijs of kinderbegeleiding werkt. Denk eens aan ondersteuning in IT, business, energie, landbouw, techniek, administratie, creatieve vorming, sport en vele andere mogelijkheden. Overleg hierover met ons.

Voor wie is vrijwilligerswerk met Fair2 geschikt?

Algemeen: het is belangrijk dat je goed hebt nagedacht over vrijwilligerswerk en wat je zou kunnen bijdragen. Onze projecten en het soort werk zijn vooral geschikt voor mensen met (werk)ervaring of vanuit een opleiding.

& Alleen: je kunt heel goed alleen vrijwilligerswerk doen. Overal waar we werken met projecten en communities, is het veilig om alleen te gaan. Sommige projecten hebben vaak ook andere vrijwilligers, terwijl je op andere projecten echt zelf met de lokale bevolking aan de slag kunt. Laat ons weten wat je aanspreekt.
& Als stel: samen vrijwilligerswerk doen, kan ook heel goed. Op veel projecten kunnen we voor ieder geschikt vrijwilligerswerk vinden en kun je samen aan de slag. Voor overnachting zorgen we dat je een kamer samen hebt.
& Als gezin: een heel bijzondere ervaring is vrijwilligerswerk met het gezin. We hebben een aantal geschikte projecten voor gezinnen, waar de jongeren aan de slag kunnen met lokale jongeren en de ouders vanuit hun achtergrond. Ons leeftijdadvies is boven de 8 jaar, in dat geval spelen ze vooral met de lokale kinderen. Vanaf middelbare school leeftijd kun je ook iets concreet bijdragen. We doen veel met sport en uitwisselingsactiviteiten.

Vrijwilligerswerk Buitenland: In Ghana

Fair2do werkt in Ghana samen met een project dat verschillende activiteiten opzet samen met de lokale bevolking. Veel gaat om gezondheidszorg, van voorlichting tot werken in een ziekenhuis of in verloskunde. Maar we werken ook met de dagopvang en huiswerkbegeleiding van kinderen en jongeren. Je kunt hier heel goed aan de slag vanuit veel verschillende achtergronden. Vraag ons dus naar alle mogelijkheden. Heel geschikt voor gezinnen.
Daarnaast ondersteunen we kleine gemeenschappen, 'communities' in de ontwikkeling van toerisme.
Ghana is een prachtig land om bij te dragen. De vriendelijke, Engelstalige mensen verwelkomen vrijwilligers met open armen in hun communities of op hun projecten. Je verblijft hier ofwel in community lodges of bij mensen thuis als je dat wilt.

Lees meer over vrijwilligerswerk in Ghana...

Vrijwilligerswerk Buitenland: In Uganda

Onze community In Uganda heet Nyanzibiri en ligt in het westen, bij Park Queen Elisabeth. Aan de rand van dit bekende nationale park liggen verschillende kleine communities die jullie graag ontmoeten. Ze vragen je hulp op de school en in de community met les en voorlichting.
Je wordt hier verwelkomt in het Community Camp door David en de mensen uit het dorp. Het ligt prachtig aan een kratermeer, waar je van alles kunnen ontdekken en na het werk heerlijk kunt genieten van de prachtige omgeving. Dit is de uitvalsbasis tijdens het vrijwilligerswerk op het project.
Uganda wordt de 'Parel van Afrika' genoemd. Het is een prachtig land met zeer hartelijke mensen, die onze vrijwilligers met veel enthousiasme verwelkomen.
Lees meer over vrijwilligerswerk in Uganda...

Vrijwilligerswerk Buitenland: In Ethiopië

Samen met stichting Mammasan hebben wij direct contact met lokale gemeenschappen, projecten en bedrijven. Zo weten we waar echt behoefte aan is. Fair2 en Mamasan hebben beide als doelstelling een duurzame bijdrage aan ontwikkeling te leveren. Zodat de lokale bevolking echt vooruit wordt geholpen en in de toekomst zelf het bedrijf of project draaiende kan houden. Help de sociale projecten hier met maatschappelijke en educatieve kennis.

Ethiopië is een heel bijzonder land, met grote tegenstellingen in armoede en ontwikkeling. Ook kent het enorme verschillen in volkeren en natuur. Een land om smoorverliefd op te worden.

Lees meer over vrijwilligerswerk in Ethiopië...

Vrijwilligerswerk Buitenland: In Benin

In Benin werken we met verschillende authentieke communities door het hele land heen. We doen hier veel aan het ondersteunen van inkomsten genererende activiteiten, bijvoorbeeld in landbouwproducten en souvenirs, maar ook door te helpen met de ontwikkeling van duurzaam toerisme. Een belangrijke activiteit is natuurbescherming, zowel voor dieren als natuurparken. Als vrijwilliger kun je je voor al deze activiteiten inzetten.

Benin is een bijzonder land, doordat de mensen heel puur zijn. De Franstalige bevolking is heel hartelijk en werkt graag samen met vrijwilligers.Je verblijft in een homestay of community lodge, waar je helemaal ondergedompeld wordt in het lokale leven.

Lees meer over vrijwilligerswerk in Benin...

Vrijwilligerswerk Buitenland: In Bangladesh

We werken hier bij een mooi project, Banchte Shekha. Gerund door een vrouw die zich al jaren inzet voor een beter bestaan voor zwakkeren in de samenleving.

We zoeken hier mensen met een achtergrond in fysiotherapie en zorg voor de hulp aan gehandicapten. Of ondernemers die willen helpen meer en betere fair trade producten te maken en exporteren.

Bangladesh is een land met de meest hartelijke mensen op aarde. Ze vinden het geweldig om je te ontmoeten en alles van je te horen.
Vraag ons om meer informatie via info@fair2.org of +31 24 844 20 84.

Vrijwilligerswerk Buitenland: In Sierra Leone

Wegens Ebola is vrijwilligerswerk in Sierra Leone niet mogelijk.

In Sierra Leone bieden we een ander, nieuw concept: vrijwilligerswerk en een bijzondere reiservaring samen. Je leeft een week of langer helemaal mee in een lokale community aan een paradijselijk strand. Je helpt de mensen met hun dagelijkse werkzaamheden en geniet van de prachtige omgeving en alle activiteiten. Je ontdekt het land door de ogen van de lokale bevolking.

Sierra Leone is een puur en ongerept land. Het is bijzonder dat nog niet meer mensen de prachtige stranden en regenwouden van dit tropische land hebben ontdekt.

Lees meer over vrijwilligerswerk in Sierra Leone...