Soort projecten

Interesses & kennisgebieden

Uit ervaring weten we hoe belangrijk het is om de juiste keuze te maken voor een project, zeker voor vrijwilligerswerk. Het is belangrijk dat je op de juiste plek zit, waar je echt iets kan bijdragen, vanuit jouw kennis. Daarom is matchen bij Fair2 een heel belangrijk onderdeel van je keuze.

Om de juiste match te vinden, vragen we je naar je interesses of achtergrond, zo kun je echt iets bijdragen en zijn de mensen van het project of bedrijf ook oprecht blij met jouw inbreng.

Hieronder zie je de verschillende soort projecten waaruit je kunt kiezen. Zit jouw interesse of kennisgebied er niet bij, laat het ons dan weten. Dan kijken we samen met onze lokale partner naar mogelijkheden om een speciale opdracht te formuleren.


Bouw

Dit zijn projecten waarbij je echt fysiek aan de slag kunt. Je bent een doener en vindt het leuk om zware arbeid te verrichten. Je steekt je handen uit de mauwen en hebt een goed ruimtelijk inzicht. Zo kun je bijvoorbeeld helpen bij het bouwen en/of restaureren van lokale behuizing. Benieuwd of bouwprojecten bij jou passen?

Lees meer over onze bouwprojecten...


Toerisme & lokale bedrijvigheid

Ligt je interesse bij business en bedrijvigheid, dan hebben we verschillende projecten rond duurzame bedrijven. Zo zoeken we mensen die een bedrijf in eco-toerisme kunnen helpen een volgende stap in hun groei te zetten. Ook kunnen veel projecten mensen gebruiken met een communicatie of marketing achtergrond. En veel bedrijven en projecten werken aan voedselverwerking, zoals honing of mango's. Er is volop keus, dus kijk van welk project of bedrijf jij het meest enthousiast wordt.

Lees meer over onze business projecten...


Educatie

Scholing is iets waar mensen altijd baat bij hebben. Natuurlijk is het vooral belangrijk dat je les kunt geven, de inhoud van de stof krijg je dan snel genoeg onder de knie. We hebben verschillende projecten die helemaal op onderwijs gericht zijn. Je kunt bijvoorbeeld lesgeven op een basisschool in Ghana of geeft vrouwen in Benin Franse les, zodat ze een eigen bedrijfje in ecotoerisme kunnen beginnen.

Kijk hier voor onze onderwijsprojecten...


Landbouw

Nog steeds is landbouw in veel Afrikaanse landen inkomstenbron nummer 1. Voor vrijwilligers hebben we diverse projecten waarbij je echt aan de slag gaat op het land of waar je mee gaat kijken hoe ze meer kunnen diversificeren en hun processen kunnen verbeteren. Je leert over hun landbouwprocessen en zij leren weer van jouw kennis.

Bekijk hier al onze landbouw projecten...


Natuur

In alle landen in Afrika is natuur een uitdaging. Met onze reizen en projecten dragen we daarom in elk land bij aan natuurbeheer. In Benin help je bovendien zelf met het planten van Mangrove bomen.
Onze lokale partners zijn zich ook steeds bewuster van de noodzaak van natuur en duurzaam beheer. Zij nemen de armere communities mee in hun gedachten hierover en vragen jou als vrijwilliger te helpen mensen meer te leren over natuurbeheer. Ook hebben we projecten waarin je meehelpt met het doen van onderzoek.We bieden verschillende projecten aan waar je lokale gidsen kunt helpen, zoals hiernaast een van de natuurgidsen.

Bekijk hier onze projecten in natuur(behoud)...


Zorg

Zorg is een breed begrip. Als vrijwilliger kun je denken aan zorg voor zieke of hulp behoevende mensen in een gemeenschap of je biedt hulp in ziekenhuizen. En het kan natuurlijk ook de zorg voor kinderen zijn, in opvang of activiteiten. Of je maakt de zorgvoorzieningen in een gemeenschap beter door lokale mensen EHBO-cursussen te geven. Laat ons weten wat jouw interesse of achtergrond hierin is, dan kijken wij met je mee welk project het beste bij je past.

Bekijk hier onze projecten in de zorg...